Linköping Loppis

Nybörjartips för säljare!


Är du nybörjare på det här med sälja på loppis? Här har vi samlat bra tips inför din första loppisgång.
 

Ha roligt: Var engagerad, visa din bästa sida och ditt leende till kunderna så får alla en skönare upplevelse. Det sporrar till återbesök och fler som vill sälja och besöka oss, glädje smittar.....

Växelkassa: Ladda upp med gott om växelpengar, mynt och sedlar, så missar du ingen kund bara för att du inte har växel. Swish är ett allt vanligare och mycket bra komplement, även om kontanter fortfarande är populärt på loppis. Bär gärna växelkassan på dig, t ex i en midjeväska eller handväska, så att du har uppsikt över dina pengar.

Påsar och tidningspapper: Något att bära (typ plastpåsar) och slå in ömtåliga saker i är uppskattat av köparna. 

Bord: På våra inneloppisar på Cupolen/Linköping ingår bord och stol i din platshyra, du får inte ta med egna bord, stol eller klädställning.

Entrépriser besökare:
För vuxen kostar det 30 kr i inträde i Linköping för barn upp till 15 år alltid gratis. 

Priser: Tänk igenom ungefär vad du vill ha för dina prylar innan loppisdagen. Är du osäker på prisläget kan du kolla på de andra säljarnas bord. Prismärk om du vill, eller få bud direkt på plats. Många tycker om att pruta på loppis... 

Fika: På våra loppisar har vi läsk, festis, bullar, mackor och korv med bröd att handla på plats.

Kompisplatser: Är ni flera kompisar som vill stå bredvid varandra? Det går fint. Se bara till att kommunicera detta då ni bokar.

Åka tidigare: Det är mycket viktigt att du är kvar till loppisens slut för alla besökares skull som betalat inträde.

Mycket folk: När du fått din plats är det bara att börja plocka upp dina prylar i ditt eget tempo. Somliga loppisentusiaster är nyfikna på dina grejor redan när du packar upp - avgör själv när du vill börja sälja. I början på loppisdagen kan det bli högt tryck vid ditt försäljningsbord. Ett tips är därför att försöka följa några enklare rutiner vid uppackningen av prylar: 

- Låt inte någon kund börja rota i dina ouppackade kartonger. 
- Ha uppsikt över värdesaker – tyvärr finns ohederliga människor fortfarande. 
- Om du känner dig hotad eller obekväm i alltför påstridiga köpare som prutar kontakta din granne eller någon i personalen med gul väst!
-På våra inomhusloppisar  får du i lugn och ro packa upp till kl.10.00 då vi släpper in köparna. 

Vår personal i gula västar finns på plats hela dagen för att hjälpa just dig!