Besökare

Tips till dig som besöker våra loppisar


Plats & Inträde: På våra inneloppisar hittar ni oss i Linköping och Mjölby 9-14. Gratis inträde 11-14 och early bird 6o kr kl. 9-11.

Bilparkering: Betalparkering i direkt anslutning till loppisen i Linköping (3 kr/timme) och gratis parkering i Mjölby.
 
Swish & växelpengar: 95 % av säljarna har swish men ta med dig ordentligt med kontanter för säkerhets skull - plöstligt står du framför ditt livs fynd! Försök att inte bara ha 500-kronorssedlar, som är svårväxlade. Välj i stället mindre valörer.

Väska: En eller flera tomma plastpåsar tar inte stor plats i jackfickan. En rullväska är inte heller så tokigt att ta med. 

Återköp: Vi (Linköping Loppis) tar inte ansvar för några som helst återköp oavsett orsak att det inte blev bra. Vi ansvarar bara för arrangemanget, platserna som hyrs ut. Ev. återköpskrav tas med resp. handlare/hyrare, se till att ta deras mobilnummer om du är osäker på någon sak du inhandlat.

Nyfikenhet: Nöj dig inte bara med det som står längst fram på säljborden. Titta i lådorna under borden, fråga säljarna om prylar du kanske inte ens förstår vad det är. Där kan du hitta dina egna fynd. 

Se potentialen: En stol kan enkelt målas om, ett silverföremål putsas. Inte allt guld glimmar, det får varje rutinerad fyndjägare lära sig. 

Proveniens: Det tjusiga ordet som betyder en viss pryls bakgrund. Köper du direkt av den som tidigare ägt föremålet har du världens chans att få veta mer om dess historia. Ta chansen - på loppis kan du göra många second-hand och vintagefynd! 

Måttband: Överkurs? Nja, om du letar efter något särskilt som ska få rum någon viss stans, skriv upp måtten på en kom-ihåg-lapp och ta kanske rent av med måttband - eller färgprov om det är nyanser i stället för centimeter du jagar. 

Skor: Du lär gå längre än du inser på loppisarna. Så se till att ha sköna skor! 

Prutning: En konst, naturligtvis, att göra med finess, utan att köra över motparten. Känn av när det kan vara läge. En prutförhandling kan vara riktigt skoj för alla inblandade. Glöm sedan inte att det faktiskt inte är något fel med att betala vad säljaren vill ha för sin vara.

Hungrig: På våra loppisar finns det mackor, bullar, korv med bröd, kaffe, te, läsk och festis. 

Toanödig: Toaletter finns att låna.