Linköping Loppis

Tips & trix för oerfarna Loppissäljare

Är du nybörjare på det här med loppis? Här har vi samlat bra tips inför din första loppisgång.

En del av infon gäller för såväl inomhusloppis som bakluckeloppis utomhus.

Ha roligt: Var engagerad, visa din bästa sida och ditt leende till kunderna så får alla en skönare upplevelse. Det sporrar till återbesök och fler som vill sälja och besöka oss, glädje smittar.....

När du anländer till loppisen kommer du att få en blankett, där du ska fylla i namn, adress, telefonnummer och personnummer. Detta krävs för att få sälja på loppis, enligt Lagen om Torg- och marknadshandel. Vi är skyldiga att spara alla blanketter i 7 år och ge skatteverket insyn i dessa om de frågar/önskar. Arrangören förbehåller sig även rätten att kontrollera legitimation på säljare, samt efterfråga och anteckna ursprung för de prylar som säljs. 

Längst upp på sidan kan du själv skriva ut blanketten och skriva i den i lugn o ro hemma (ta med den till loppisen) så kan du ägna dig åt försäljning när du kommer till oss, det underlättar förstås för oss att du redan när du kommer är förberedd med blankett och betalning. Har du ingen skrivare får du en blankett att fylla i när du kommer till loppisen.

Växelkassa: Ladda upp med gott om växelpengar, mynt och sedlar, så missar du ingen kund bara för att du inte har växel. Swish är ett allt vanligare och mycket bra komplement, även om kontanter fortfarande är populärt på loppis. Bär gärna växelkassan på dig,
t ex i en midjeväska eller handväska, så att du har uppsikt över dina pengar.

Påsar och tidningspapper: Något att bära och slå in ömtåliga saker i är uppskattat av köparna. 

Bord: På Drive-in-loppis står du vid din bil och säljer. Vill du ha bord, klädställning etc kan du hyra det på plats på loppisen. Du kan självklart också ta med dig eget bord, eller varför inte strykbrädan? Annars går det lika bra att ha prylarna direkt i bakluckan, på en filt på marken, i kartonger etc. 

Hyrpriser: 
Plats 3 m 160 kr, dubbel yta 6 m 300 kr, 5-kort (6:e gratis) 800 kr.
Bord 50-70 kr
Klädställning 50 kr 
Stol 20 kr 
Galgar 2 kr/st 

Stol: Loppisdagen är lång. Det kan vara skönt att ha något att sitta på. Du kan hyra stol för 20 kr, eller ta med egen. 

Priser: Tänk igenom ungefär vad du vill ha för dina prylar innan loppisdagen. Är du osäker på prisläget kan du kolla på de andra säljarnas bord. Prismärk om du vill, eller få bud direkt på plats. Många tycker om att pruta på loppis... 

Bilbatteri: Tänk på att inte ha bilradion/stereon eller lampor på i bilen så pass mycket att bilbatteriet tar slut. 

Fika: Om du skulle bli hungrig finns mackor och fika från vår egen östgötahandlare att köpa på loppisområdet. Kaffe och thé är KRAV-märkt förstås. 

Kompisplatser: Är ni flera kompisar som vill stå bredvid varandra? Det går fint. Se bara till att anlända samtidigt till loppisen, eller vänta in varandra innan ni åker in på loppisområdet. 

Åka tidigare: Det är viktigt att du är kvar till kl. 20.00 för alla besökares skull.

Mycket folk: När du fått din plats är det bara att börja plocka upp dina prylar i ditt eget tempo. Loppisen är mycket välbesökt. Somliga loppisentusiaster är nyfikna på dina grejor redan när du packar upp - avgör själv när du vill börja sälja. I början på loppisdagen kan det bli högt tryck vid ditt försäljningsbord. Ett tips är därför att försöka följa några enklare rutiner vid uppackningen av prylar: 

- Börja med att allra först ställa upp ev. bord framför bakluckan och be eventuella ivriga kunder vänta utanför bordet. 
- Låt inte någon kund börja rota i dina ouppackade kartonger. 
- Låt inte någon kund börja kika på prylar i din bil innan du packat upp klart. 
- Ha uppsikt över värdesaker – tyvärr finns ohederliga människor fortfrande. 

Våra medarbetare i gula västar finns på plats hela dagarna för att hjälpa just dig! Tveka inte att haffa någon av oss om du har några funderingar på loppisdagen. Säkrast hittar du oss vid fikatältet på loppisen. Är du supernöjd med din loppisdag får du också gärna berätta det för oss.