Linköping Loppis

Årets säsong är slut...vi syns ute till våren 2019!

Tack alla säljare och besökare, vi syns kanske på Tornby i vår igen!

Stuva bilen full och kom till Linköping bakluckeloppis en av våra loppisdagar. Du säljer dina begagnade saker vid din bil - på ett bord eller kanske direkt ur bakluckan. 

Linköpingloppis är ett säkert kort för dig som ska sälja på loppis! Hos oss vet du vad du får: En välskött och nymodig loppis med second-hand, vintage, återbruk, miljö och närodlat/närproducerat som ledord.

Uteloppisen är öppen för besökare på varannan lördag kl. 10-14 under vår-sommar-höst. Totalt kan vi ta emot 150 säljare per tillfälle.

Ingen föranmälan: På Linköping bakluckeloppis behöver du inte förboka plats utan detta är en drive-in loppis. Det är bara att dyka upp mellan 8.00 och 10.00 så hjälper vi dig på plats. 

Läs skatteverkets brochyr om lagen om torghandel.

Priser

Pris: 160 kr per plats, för vanlig plats med personbil för dig som säljer dina begagnade prylar (kontant eller Swish-betalning). Vi tar ej 1kr-, 2kr-, 5kr-mynt. En dubbelplats kostar endast 300 kr, för dig som har skåpbil etc - eller har mycket prylar och vill ha extra mycket svängrum. Det är jättebra om du kan ha jämna pengar eller Swish redo till säljavgiften, så får alla sina platser så snabbt som möjligt. 

Bord etc: På Drive-in-Loppis står du vid din bil och säljer, från ett bord, en filt på marken eller kanske direkt ur bakluckan. Vill du ha bord, klädställning etc på din plats kan du ta med det själv eller hyra det på plats på loppisen. 

Hyrpriser:
Bakluckeplats: 160 kr  - 3 m bred plats för dig, som säljer begagnade prylar och har personbil - för den vanliga loppissäljaren!
Plats för dig i E-län med frukt o grönt, närodlat, närproducerat, hantverk etc: 160 kr  - 3 m bred plats för 1 personbil.
Dubbel plats: 300 kr  - 6 m bred plats för dig som vill sälja mycket och har skåpbil, bil+släp etc. Denna plats är också en mycket bra deal för dig som har mycket prylar och vill ha extra svängrum!

Hyrpriser annat:
Vi har begränsat med uthyrningssaker så var ute i god tid.
Bord 40
Klädställning 40 kr 
Stol 20 kr  

Utan bil: Det går givetvis också bra att komma utan bil. Packa väskorna fulla och ta bussen till Tornby/Coop Forum i Linköping. Du hyr en vanlig plats för endast 160 kr. 
 

Gula västar = Arrangör

När du kommer till Parkeringen Linköpings Arena så följer du skyltarna på området och håller utkik efter våra medarbetare i gula reflexvästar. Platshänvisning: Våra medarbetare hänvisar er in på säljplatser vartefter ni anländer till loppisen. Av logistikmässiga skäl kan du inte "paxa" eller vänta in någon särskild plats. 
 

Fika

Fika, dricka och mat  finns att handla på närliggande Burger King.
 

Toaletter

Det finns toaletter att låna på närliggande Burger King.
 

Väder o vind & inställda loppisar

Det finns inget dåligt loppisväder...vi har nästan alltid öppet! Om väderleksrapporten gissar på något regnstänk fungerar en enkel pressening, plastsäckar, partytält etc finfint att lägga över dina prylar tills solen tittar fram igen. Håll utkik på vår hemsida där vi skriver om ev. inställda loppisar pga av oväder, sjukdom eller annat.
 

Uppackning

När du fått din plats är det bara att börja plocka upp dina prylar i ditt eget tempo. Loppisar är ofta välbesökta och nästan alltid är det högtryck på försäljningen redan från start. Somliga loppisentusiaster är ivriga att fynda och vill gärna kika på dina grejor redan när du packar upp (och de första kunderna är oftast de som prutar hårdast) - avgör själv när du vill börja sälja. Ställ ut bord/klädställning först, innan du börjar sälja. Låt kunderna vänta utanför bordet. På så vis får du bättre kontroll över din försäljning. 
 

Vad får man sälja?

De vanliga loppisplatserna är till för privatpersoner som rensat hemma och vill sälja sina begagnade prylar. På dessa platser får du endast sälja begagnade prylar, helt enkelt. 

Vi har särskilda platser för dig som vill sälja närodlat och närproducerat.

Det är INTE tillåtet på någon platskategori att sälja mat eller dryck för direktförtäring, vapen (även luftvapen, knivar etc), levande djur eller något som är olagligt eller kan väcka anstöt, inte heller bedriva uthyrning eller lotterier, eller marknadsföra till konkurrerande verksamheter. Fråga alltid arrangören innan om du är osäker.

Arrangören förbehåller sig rätten att avvisa prylar och/eller försäljare när som helst under dagen, som arrangören bedömer stör arrangemanget.
 

Personuppgifter enligt lagen om Torghandel

När du anländer till loppisen kommer du att få en blankett, där du ska fylla i namn, adress, telefonnummer och personnummer. Detta krävs för att få sälja på loppis, enligt Lagen om Torg- och marknadshandel. Vi är skyldiga att spara alla blanketter i 7 år och ge skatteverket insyn i dessa om de frågar/önskar. Arrangören förbehåller sig även rätten att kontrollera legitimation på säljare, samt efterfråga och anteckna ursprung för de prylar som säljs. 

Här nedan kan du själv skriva ut blanketten och skriva i den i lugn o ro hemma så kan du ägna dig åt försäljning när du kommer till oss, det underlättar förstås för oss att du redan när du kommer är förberedd med blankett och betalning. Har du ingen skrivare får du en blankett att fylla i när du kommer till loppisen.
 

En bil per plats

En bil per plats - inga extrabilar på loppisområdet! Det som gäller är ett fordon per plats du köper. I och urlastning kan ske om det går fort och meddela alltid arrangören innan.
 

Städning

Städa och ta med dina prylar hem! När dagen är slut städar du din plats och tar med dig dina sopor och osålda prylar från loppisen. Det är inte tillåtet att lämna kvar några sopor eller prylar på området. För kvarlämnade sopor/prylar debiteras en sophanteringsavgift om 300kr.
 

Åka tidigare?

Det är viktigt att du är kvar till kl. 14.00 för alla besökares skull.
 

Återköp

Vi tar inte ansvar för några som helst återköp oavsett orsak att det inte blev bra. Vi ansvarar bara för arrangemanget som sådant, hyrplatserna samt fika och toaletter.